PF 2024

31.12.2023

Vše nejlepší do nového roku, budiž lepší než ten starý. Hodně zdraví a užívejte každou chvilku plnými doušky.

Jeden z malých výletů, kdy po 10-ti letech jsem opět zavítal do Londýna. Je to srdcová záležitost a vždy zde člověk najde jak místa, která důvěrně zná, tak objeví místa nová. Pro fotografa nepřeberné množství obrazů. A tak vstanete ráno ve čtyři hodiny, v pět odjíždíte metrem a před šestou jste na místě, kde čekáte na to správné světlo. Ano,...

Opět jsme navštívili a stále zde bude co objevovat a nalézat nová místa, která vás okouzlí. A stejně jako všude, pokud se vrátíte znovu, tak světlo bude úplně jiné, barvy nudou jiné, oblaka budou jiná. Je to ráj pro fotografa.

Den a noc ještě jednou. Panoramaticky a s větším rozlišením. Těžká váha, když má fotka 1GB. Ono když se jde do většího rozlišení, tak data trochu bobtnají. Nakonec může narůst do 2,5m na šířku a nebude tam vidět žádná kostička. Tak bylo složeno z 40 fotek.

DEN A NOC

17.11.2022

Fotografie je cesta, je to hledání a také experimentování. Baví mě objevovat. Což takhle mít na fotce den a noc? Už dlouho jsem měl tuto myšlenku v hlavě. První bylo vymyslet, jak a co nafotit a potom jak vše zpracovat. Tady je výsledek. Jedno nejikoničtějších míst, ve správný čas. A tak na západní křídlo Hradu dopadají poslední paprsky...

DVA OBLOUKY 

26.10.2022

Tak jsem si zhmotnil představu. Konečně. Prostě na některé fotky si musíte počkat. Tady je to specifické, šance jen pár týdnů v roce. A nejen, kde se bude klenout naše galaxie, ale i jestli nebude škodit Měsíc svým svitem no a pak to hlavní je počasí.