Na Sluníčku se stále něco děje. Občas nepřeje počasí a někdy je už dávno pod obzorem. Ale podařilo se mi chytit pro mě rekordmanku. Ta si sáhla na pěkných 180 000 km. Bývají větší co mají přes 300 000 km. No Sluníčko nám zvyšuje aktivitu, takže se ještě necháme překvapit. A jen pro představu, za jak dlouho jste najeli tuto...

Měsíc v minerálních barvách. Nejdříve pořádně nafotit, složit a doostřit. No a pak pomalu a jistě přidávat na barvách, aby vylezly. To co jde do modré, tak to jsou oblasti bohaté na ilmenit (obsahuje Fe, Ti a O), to co jde do oranžové, to jsou chudší oblasti (Ti a Fe). A skuzečně, pokud porovnáte s geologickými mapami Měsíce, vše se...

ZÁMEČEK

27.07.2021

Trochu jiný pohled na letohrádek Belvedér. Panorama a celé je to v kuličce. Složeno 24 fotek, Někdy příště s noční oblohou, pro ty co se nebojí.

Vycházející úplněk Měsíce. Vše spočítáno a složeno do jednoho snímku. A pomalu se koulí po kopci přes hrad. Díky atmosféře Země mění svou barvu od červené až po žlutou. Povedlo se . Příště proměřit a jít o kousek dál. Najít místečko, no chtělo by to tak 5 km vzdušnou čarou od hradu.

Noční zářící oblaka, ledové krystalky které jsou ve výšce cca 80 km nad zemí v letních obdobích přinášejí nádherné divadlo. Chce si to na ně počíhat a máte pár desítek minut než zmizí. Ale stojí to za to. Dnes u nás na jezerem u Hradištka. Takže vlastně dvojnásobně.